İGİAD'DA ÇİFTÇİ DÖNEMİ

İGİAD'DA ÇİFTÇİ DÖNEMİ

03/06/2023

Isparta Genç İş İnsaları Derneği, 9’uncu Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde İş İnsanı Süleyman Çağrı Çiftçi derneğin yeni başkanı olarak seçildi. Genel kurulda kent ekonomisine ilişkin görüş alış verişleri yapıldı. Birlik beraberlik mesajları verildi.

Isparta Genç İş İnsanları Derneği, 9’ncu Olağan Genel Kurulu’nu Tempo Park Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.

Genel Kurul Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Genel Kurulda derneğin 8. yönetim kurulunuda görev yapan tüm yöneticilere başkan Osman Gökmen tarafından teşekkür plaketi verildi.

Dernek yöneticileri de başarılı çalışmalarından dolayı başkan Gökmen’e plaket taktim etti.

IGİAD 8. Dönem Başkanı Osman Gökmen, konuşmasında “9. Olağan genel kurulumuza hoş geldiniz.

Üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum, Isparta’nın en eski ve köklü STK’larından olan, siyasi görüş, inanç ve etnik köken ayrımı olmaksızın bu çatı altında toplanabilen, işinden, evinden, sosyal yaşamından fedakarlıklar yaparak yönetimi ve üyeleri ile birlik, beraberlik içinde ülkemiz ve şehrimize hizmet etmek için projeler üreten ve uygulayan, ISPARTA GİAD 8. dönem yönetim kurulu başkanlığı yapmış olmaktan duyduğum mutluluğu kelimelere sığdıramam” dedi.

MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜ…

Gökmen, “Dönemim boyunca; muasır medeniyetler seviyesinin üstünde büyük Türk devleti, mutlu ve müreffeh Türk Milleti için gereken, ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalar ile katkılar sağlamaya, Kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek, bu yolda çalışma isteğinde olan herkese destek olmaya çabaladık” ifadelerini kullandı.

SAVAŞLAR ARTIK MEYDANLARDA DEĞİL, BORSA TAHTALARINDA

Konuşmasında ekonominin önemine işaret eden Osman Gökmen, “Savaşların artık sadece meydanlarda değil borsa tahtalarında yapıldığı, ülkelerin yalnız tankla tüfekle değil tarım, sağlık, teknolojik yaptırımlar ve ekonomik göstergelerle işgal edildiği bir dünyada, ayakta kalmak için tarıma, istihdama, üretmeye, bilim ve teknolojiye ihtiyacımız olduğu bilinciyle, bu gün dünden daha çok çalışmayı görev edindik. Ekonomik  sorumluluğumuz  gerçeğinin  farkında olmakla birlikte, büyük medeniyetlerin sadece ekonomik göstergelerle var edilmediğinin, bunun için milli kültürden beslenen ve evrensel ölçütlere  haiz, bilim, sanat ve kültür hayatına  ihtiyacımız olduğunu da bilerek tarım, teknoloji, sanayi, ekonomik çabalara verdiğimiz desteğin aynısını, bilimsel,sanatsal ve kültürel çalışmalara da vermeye çalıştık” dedi.

ANLADIK Kİ BİRLİKTEN GÜÇ DOĞUYOR

Gökmen, “Ayrıca dönemim sürecinde, tüm dünyada can kayıpları, ekonomik kayıplar yaratan bir pandemi, Akdeniz ve Ege bölgesinde yoğun olmakla beraber ülkemiz genelinde büyük bir yangın,10 ilimizin yıkımıyla sonuçlanan ve bizleri derinden sarsan büyük bir deprem yaşadık. Tekrarını yaşamamak dileği ile yaşanan felaketlerde can kayıpları olanlar için baş sağlığı ve yaralılar için geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, buradan da birçok ders çıkardık. Birlikteliğin ve dayanışmanın çok güzel örneklerini de bu süreçte gördük. Anladık ki birlikten güç doğuyor.

İyisi kötüsü, acısı tatlısı ile bu süreçte birlikte çalıştığım yönetim kurulu üyelerimize desteğini hiç esirgemeyen, bu mutluluk ve gururu yaşamama fırsat veren siz kıymetli arkadaşlarıma ve dernek koordinatörümüz Ruzin hanıma hepinizin huzurunda tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu.

BİZ BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Konuşmasında birliktelik vurguları yapan Gökmen, “Ülkemize ve Şehrimize katkılarımızı artırabilmek adına bundan önce olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme kabiliyetimizden taviz vermeyip, daha da ileri taşımalı ve bunun için gereksinimleri tespit edip, çözümler üreterek dostluk, arkadaşlık ve ticaretlerimizi geliştirmeliyiz. Başarının anahtarı birlikte olmaktan geçer. Biz birlikte daha güçlüyüz” dedi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Genel Kurul öncesinde IGİAD Başkanı Osman Gökmen’e de doğum günü sürprizi yapıldı. Genel Kurul salonuna getirilen doğum günü pastasının mumlarını üfleyen Gökmen, “Dileğim, hep birlikte güzel çalışmalara imza atmak, memleketimize ve milletimize hayırlı olabilmektir. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra divan kurulunun seçimleri yapıldı. IGİAD Olağan Genel Kurulu’nun divan başkanlığını Yunus Karabulut üstlendi.  

Faaliyet raporlarının ve mali raporların okunup oylanmasının ardından seçimlere geçildi.

IGİAD KÖKLÜ BİR KURULUŞTUR

IGİAD Başkan adayı Süleyman Çağrı Çiftçi, konuşmasında “Ekibimizle birlikte göreve talibiz. Hep birlikte çalışacağız. IGİAD, köklü bir kuruluştur. Allah nasip ederse 2 yıl sonra 20’nci yaşımızı kutlayacağız. Çok başarılı, büyük işlere imza atmış güçlü bir alt yapımız var. Derneğimizin ve kentimizin potansiyelleri var. O potansiyelleri kullanabilmemiz gerekiyor. Bunun için de birlik olmamız şart. Bugüne kadar her türlü kurum ve kuruluşla hemdem olabilmiş bir derneğiz. Bunu devam ettireceğiz” dedi.

Çiftçi, “Yunus Karabulut Başkanımın bir sözü vardır. Lokomotifi olmadığınız trene binerek yolun sonuna ulaşamazsınız demişti. İnsanlara yön olarak yürümek zorundayız. Bu şiarla hareket edelim. En önemli şifremiz birlik ve beraberlik” ifadelerini kullandı.

İŞTE IGİAD’IN YENİ YÖNETİMİ

Daha sonra üyelerin tamamının oyları ile yeni yönetim seçildi. Süleyman Çağrı Çifti’nin başkanlığında oluşan IGİAD Yönetiminde şu isimler yer aldı: Nazmi Gülal, Erman Ulusoy, Vedat Türker, Ahmet Yarar, Nur Artan, Kenan Özbayrakçı, Senih Gençgönül, Aleyna Özkutlu, Zeki Büyükkaragöz, Güzin Azerhan, Osman Yadigar, Yunus Zengin, Mustan Bülbül, Bekir Çırak, Ahmet Tophan, Necati Karahan, Kasım Kutlu.

Disiplin Kurulu: Mahmut Çulcu, A. Sezer Gök, Osman Gökmen, Mustafa Tulum, Halil Doğan, Hakan Yarar.

Denetleme Kurulu: İlhan Çoban, Serkan Aktuna, Nuri Tepe, Mehmet Tepe, A. Mert Gök, Mehmet Özer

Seçimlerin ardından dernek üyeleri ve yöneticileri Isparta ve bölge ekonomisine ilişkin görüş alış verişinde bulundu.