KONYA MODEL FABRİKA ZİYARETİ

KONYA MODEL FABRİKA ZİYARETİ

07/10/2023

IGİAD çalışma ziyaretleri kapsamında gittiği Konya’da Ticaret Odası’nın Teknoloji ve Eğitim Kampusunu ziyaret etti. Yetkililerden yerleşke hakkında bilgi alan heyet, Isparta’da da benzer çalışmaların yapılabileceğini belirterek konu üzerinde çalışma başlatacaklarını söyledi. IGİAD Başkanı S. Çağrı Çiftçi, gelişimin bilim ve teknoloji ile olabileceğini belirterek, “Isparta’ya bu vizyonu kazandırmak için paydaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi.

Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) çalışma ziyaretleri kapsamında gittiği Konya’da Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampusu’nu ziyaret etti.

2019 yılında kurulan yerleşkeyi gezen heyet, yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer Isparta’dan giden heyete verdiği bilgilerde “Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) 2019 yılında Konya ve bölge ekonomisine hizmet vermek üzere kurulmuştur. İşletmelerin yanı sıra işveren, işçi, iş arayan ve öğrencilere de katkı sağlamak amacıyla kurulan kampüs içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi (KTOMEM), Model Fabrika, Dış Ticaret Merkezi (KTODTM), Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi MYO ve Konya Ticaret Odası Fuar Şubesi bulunmaktadır. Sahip olduğu güçlü teknolojik alt yapısı ve yetişmiş insan kaynağıyla Konya’ya hizmet veren kampüs Konya Ticaret Odası’nın köklü geçmişinden edindiği bilgi birikimini ve tecrübesini iş dünyasına aktarmakta bir köprü vazifesi üstlenmektedir” dedi.

UFKUMUZU GELİŞTİRİYORUZ

Isparta Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Süleyman Çağrı Çiftçi, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Arkadaşlarımız oldukça kapsamlı bir yerleşke hazırlamışlar. Özellikle dijital dönüşümün yaşandığı, yapay zekanın konuşulduğu bu günlerde, bu ziyaret bizlerin de ufkunu geliştirdi” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gelişmenin, büyümenin ve kalkınmanın anahtarlarından birinin de teknoloji ve bilim olduğunu söyleyen Çiftçi, “Isparta’da hem iş dünyası hem de iki üniversitemiz bu anlamda büyük işlere imza atabilir. Üniversitelerimizle şehrimizi birleştirmek, bu alamda da kalkınmanın kilometre taşlarını arşınlamak için projeler üretmek ve hayata geçirmek zorundayız. Bu anlamda biz IGİAD ailesi olarak paydaşlarımızla birlikte elimizden gayreti göstereceğimizi belirtmek istiyoruz. Konya’da bizleri ağırlayan Konya Ticaret Odası ve Konya GİAD ailesine de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampusu; Mesleki açıdan tam donanımlı ve nitelikli iş gücü yetiştirmek,Üretimde verimlilik odaklı, israfı önleyici bir bilincin gelişmesine katkı sağlamak, Konya ve ülke ihracatını ve ihracatçı firma sayısını artırmak ve Pazar paylarını büyütmek, Firmalarımızın dijital dönüşüme ve endüstri 4.0 alt yapısına geçişini sağlamak, Ekonomi başta olmak üzere tüm alanlarda bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak ve bu konuda öncü olmak, Bölgemizin ve ülkemizin tanıtımında ve sürdürülebilir kalkınmasında etkin rol almak, bu doğrultuda stratejik politikalar belirlemek ve uygulamak” misyonu ile hareket ediyor.

Ülkemizin sahip olduğu kısa, orta ve uzun vadeli hedefler arasında özellikle bilim ve teknoloji hamleleri dikkat çekiyor. İşte bu yüzden Isparta’nın da 2 üniversitesi, sanayisi ve iş dünyası ile birlikte bu hedeflere katkı sağlaması ve sağladığı katkılara her geçen gün yenilerini eklemesi hayati önem taşıyor.